Als bioloog en beeldhouwer word ik geinspireerd door de natuur, vooral door dieren , hun vormen en beweging.  Ik gebruik de dieren om mijn gevoelens te verbeelden door een typische houding en het gedrag te kiezen van een dier. Me trots voelend als een Pauw, wordt een Pauw die zijn mooie veren toont, baltsende Kraanvogels verbeelden mijn verliefdheid.

Ik maak realistische figuratieve beelden.Het is niet mijn bedoeling om een exacte copie te maken van het dier in zijn houding. Het is mijn interpretatie van het gedrag en de beweging van het dier. Ik wil de dieren in zo‘n houding weergeven dat het lijkt alsof ze gaan bewegen.

De beelden worden “cire perdu” , verloren was, gegoten door bronsgieterij Custers in Grathem. Ik heb mijn eigen stijl van boetseren ontwikkeld met een persoonlijke toets op de bronzen huid van de beelden en een eigen patin. Het is de oorspronkelijke ambachtelijke manier van werken, die mij boeit in het maken van bronzen beelden. Het brons is een duurzaam robuust materiaal dat het beeld een tijdloos karakter geeft en door het patin tot leven brengt.

Ik maak mijn beelden in series van maximaal 12 exemplaren.

Sinds 15 jaar exposeer ik bij verschillende galeries in verschillende steden in Nederland en buitenland.